Mire jó egy mobilgarázs?

mire jó egy mobilgarázs

Először nézzük meg, hogy mi is az a mobilgarázs, és mit érdemes tudni róla!

A mobilgarázs egy olyan épület, ahogy a neve is mutatja, ami vagy nem végleges szándékkal épül, vagy a gyors megoldás a cél. A mobilgarázs anyaga minden esetben acélszerkezetből készül. Sokan emiatt acélszerkezetes építménynek is hívják, vagy mivel lemezből készül az oldalfala és a teteje, ezért nevezik lemezgarázsnak is. Mindegyik elnevezés elterjedt a magyar nyelvben, de azt vettük észre, hogy a leggyakrabban mégis inkább mobilgarázsnak nevezik ezeket az építményeket. Mindez azonban a lényegen nem változtat.

3x5 méteres mobilgarázs

Ezeket az épületeket azért szeretik nagyon, mivel gyorsan elkészülnek, és nem igényelnek hosszas tervezést, építkezést, mint egy téglaépület esetében. A legtöbb esetben külön építési engedély sem kell hozzá (de ajánlom minden esetben a helyi települési szabályzat áttekintését, hogy senkit ne érjen váratlanul, ha mégis szükség lesz engedélyre). A lemezgarázsokat sok esetben sztenderd méretben, rendelik, vagy lehetőség van arra is, hogy egyedi elképzelések alapján a megrendelő határozza meg, hogy neki milyen méretű garázsra van szüksége.

Fontos tudni még azt is, hogy ezeknek az épületeknek minden esetben kell egy stabil alap, amire lerakásra kerül. Így el lehet kerülni azt, hogy később a használat során itt-ott megsüllyedjen, és idő előtt tönkremenjen.

A mobilgarázsokat mindig lapraszerelten szállítják a megrendelő által megadott címre, és ott kerül összeépítésre. Ez költséghatékony a vevő részére is, mivel egyszerre több építmény is felfér egy teherautóra, és így ingyenes tud lenni a szállítás. Mivel az elemeket a helyszínen már csak össze kell illeszteni és rögzíteni, így nagyon hamar, akár 1-2 óra alatt is el tud készülni egy garázs. (A rekord idő eddig 25 perc volt. Egy vevő lemérte. ;))

Mit lehet tárolni egy mobilgarázsban?

Nagyon sok megrendelésen túl már rengeteg igénnyel és elképzeléssel találkozik az ember. Volt aki a kerti szerszámait, fűnyíróját akarta biztonságban tudni, más pedig a bicikliket, motorját, old timer autóját esetleg a hajóját, kenuját. De rendeltek már traktornak, lakóautónak és tűzoltó autónak is tárolót! Volt olyan megrendelő, aki edzőtermet rendezett be, volt aki mézpergetőnek használja hőszigetelve.

Tényleg csak a képzelet szab határt, hogy mi mindent lehet raktározni egy ilyen olcsóbb, gyorsan összeszerelhető épületben.

A legérdekesebb elképzelés egy komplett szépségszalon volt, mely egyedi méretezéssel, vakolt falazattal, szigetelve lett megrendelve.

mire jó egy mobilgarázs

Azt túlzás lenne állítani, hogy hasonlít egy lemezgarázsra, mivel pont a lemezborítás lett vakolattal ellátva, ezzel is ráerősítve a téglahatásra.

De mutatok belső képeket is:

Ahogy látszik is a beltéri képekről, kellett még azért a belsőt is kicsinosítani, feltúrbózni, hogy igazi szalonhangulat legyen bent. Ehhez szükség volt falon kívüli villanyszerelésre (mivel itt tényleges fal nincs), valamint burkolásra is, melyet laminált padlóval oldottak meg.

Ebből is látszik, hogy mennyi minden kihozható „csak egy lemezgarázsból”. Ha valaki ránéz, biztos nem a klasszikus lemezgarázs jut eszébe. Annál sokkal több, jobb és szebb!

Szóval tényleg csak a képzelet szab határt annak, hogy mi minden kihozható egy ilyen építményből.

Ha kedvet kapott és további információra van szüksége, keresse az értékesítő kollégákat az info@mobil-garazs.eu e-mail címen, vagy a 70/ 251-96-98 telefonszámon!

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel is!

Pinterest
Facebook
Email