Hasznos tippek, hogy az autója mindig a legnagyobb biztonságban legyen

hogyan legyen biztonságban az autója?

Az, hogy rendszeresen fizeti a kötelezőt a biztosítónak, sajnos még nem kíméli meg minden veszélytől és a kellemetlen helyzetektől. A figyelmetlenségből adódó károk pluszköltségekkel járnak, amik rendkívül bosszantóak tudnak lenni. Az alábbiakban néhány hasznos tippet olvashat ahhoz, hogy hogyan kerülheti el ezeket a lehető leghatékonyabban.

Mindig biztonságos helyen parkoljon!

Ha nem kertes házban lakik, és nincs se kőből épített, se mobilgarázs, a városi utcákon érdemes figyelni arra, hogy hol is hagyja az autót. A szűk, egyirányú utcákban szinte garantált, hogy előbb-utóbb valamilyen kárt szenved a kocsi. Egy egyszerű, ámde nagyon hasznos trükk, amit ilyenkor érdemes nem kihagyni, az a visszapillantó behajtása. A mai autók legtöbbjén ez már egy alapvető funkció, és tényleg megéri parkoláskor az a plusz egy mozdulat, hogy cserébe ne kelljen sűrű káromkodások közepette szerelőt hívni a következő elindulás előtt.

Mindig legyen pótkulcs az autóhoz!

A legtöbben alábecsülik ennek a jelentőségét, mondván, hogy a fontos dolgokra oda tudnak figyelni, ami az esetek nagy többségében így is van… De bárkivel előfordulhat egy pillanatnyi kihagyás, egy extrém rohanós nap, vagy egy rosszindulatú táskalopás, aminek következtében lába kelhet az egyetlen kulcsnak.

De az is gyakori, hogy a kulcs megvan, csak épp használhatatlan, például ha megsérül, lemerül benne az akkumulátor, vagy csak elromlik, mert megrágta az idő vasfoga. Ha jelenleg nincs pótkulcsa, akkor az előbbi helyzeteknek mind hasonló lesz a végkimenetele: segítséget kell kérni. És ha éppen késésben van, szakad az eső, vagy negyvenfokos kánikula van, akkor igen kellemetlen lesz a kocsi mellett ácsorogni, amíg kiér a szerelő!

Érdemes tehát másoltatni egy pótkulcsot – még azelőtt, hogy kellemetlen helyzetbe keveredik, hogy hogy ne a pillanat hevében kelljen fontos döntéseket hozni. Ha lóg otthon egy pótkulcs, abból semmi baj nem történhet, legfeljebb jó sokáig kihasználatlan marad.

Mindig jegyezze meg, hol parkol!

Nagyvárosok lakói figyelem! Ha nem egy saját bérelt garázs kényelmében pihen a kocsi nap mint nap, bizony megeshet, hogy a lakásból kilépve, vagy a bevásárlás végén slusszkulccsal a kezében elgondolkodik, hogy hol is tette le az autót. Jobb esetben azonnal beugrik az egyértelmű válasz. De ha fáradt az egész napos munkától, vagy este már máshol járt az agya, amíg leparkolt, előfordulhat, hogy az egyetlen megoldás a szinte céltalan keresgélés lesz: azoknak a helyeknek a bejárása, ahol általában állni szokott.

Reméljük, hogy minél előbb előkerül a kocsi, de a hasonló helyzetek elkerülése végett az autó bezárását követően érdemes mindig tudatosítani magunkban, hogy hol is parkolunk. Ha ez önmagában nem elég, akkor pedig az egyik erre kifejlesztett applikáció letöltése és rendszeres alkalmazása ajánlott. Ha már egyszer mindannyiunk zsebében ott lapul egy szuperszámítógép, érdemes lehet kihasználni az általa nyújtott lehetőségeket, és az autónk és saját biztonságunk szolgálatába állítani őket!

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel is!

Pinterest
Facebook
Email