Mobilgarázs anyaga – miből készül a mobilgarázs?

mobilgarazs_anyaga

Milyen a mobilgarázs anyaga?

Ez egy nagyon jó kérdés, ugyanis sokszor nem egyértelmű, mégpedig azért, mert számos változata létezik. A mobilgarázs anyaga azonban minden esetben acélszerkezetből készül. Sokan emiatt acélszerkezetes építménynek is hívják.

A garázs maga 2 részből tevődik össze:

  1. vázszerkezet (erről egy másik cikkben írok majd)
  2. külső lemezborítás

Mit értünk mégis a mobilgarázs anyagán?

Itt gondolhatunk a fent említett 2 rész közül bármelyikre. Az ügyfelek azonban a lemezborítást értik a mobilgarázs anyaga alatt.

A lemezborítása azonban többféle lehet. A legismertebb a trapézlemez.

mobilgarazs_anyaga

Milyen típusú mobilgarázs anyagok vannak?

A leggyakrabban elterjedt mobilgarázsok anyaga a két oldalán tűzi horganyzott 0,4 mm-es trapézlemez. Ennek egy esztétikusabb változata az, amikor a garázs külső oldalát színes borítással látják. Ekkor a lemezborítás külső része gyárilag kerül befestésre, az ügyfél által kiválasztott RAL színben.

szines mobilgarazs

A legmutatósabb mobilgarázsok úgy néznek ki, mintha fából készültek volna. Ezt egy egyedi eljárással érik el, melynek hatására famintázatú lesz a lemezborítás. Ezek a minták általában az aranytölgy, vagy a diófa hatást tükrözik.

fahatasu_mobilgarazs

Mi másból lehet még a mobilgarázs anyaga?

Egy viszonylag új eljárásnak köszönhetően 1-2 éve jelent meg egy olyan speciális változat, ami a téglagarázsokhoz hasonlít. Ez egy különleges eljárással készül; kazettás, önhordó acéllemezből.

vakolt_mobilgarazs

Ha még vannak kérdései, hívjon minket:  tel. 70/ 251-96-98!

Remélem, hasznosnak találták a fenti információkat.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel is!

Pinterest
Facebook
Email