Milyen a jó mobilgarázs alap? – A mobilgarázs alap 3 titka

Taurustal mobilgarázs

A mobilgarázs alapja sokféle lehet. Ezt azonban mindig a megrendelő készíti el. A gyártó csak az oldalfalakat, a tetőt, a kaput és igény szerint ajtót, ablakot készíti el. A garázsnak alja nincsen, az majd az alap lesz, amit a megrendelőnek kell elkészíteni.

Mire kell figyelni a mobilgarázs alap elkészítésénél?

És akkor jöjjön a három titok:

  1. sima, vízszintes terület legyen
  2. ne legyen útban semmi, ami zavarja az építést, és magát a garázskialakítást (ilyen zavaró tényező lehet pl: gyökér, vezeték, pincelejáró, stb.)
  3. a kapu alatt alá legyen támasztva (erre azért van szükség, mert ez a ki-be állástól időközben megsüllyedhet, és akkor ott egy gödör keletkezhet). Ezt az alátámasztást járdalapokkal is meg lehet oldani.

Mi a legjobb megoldás mobilgarázs alapra?

Számos megoldás létezik. A fentieket figyelembe véve le lehet tenni a mobilgarázst egyszerűen a földre, a fűbe is. A lényeg, hogy egyenletes legyen a talaj. Így nem deformálódik el az épület rögzítéskor.

mobilgarázs alap

Kicsit több munkával jár az, ha előre vásárolt betonkockákat (nem járdalap!) teszünk a sarkok alá.

Ennél már kicsit komolyabb felkészülést igényel egy betonkoszorú elkészítése, ami a garázs oldalfalai alatt fut körbe. Itt fontos odafigyelni arra, hogy az átellenes sarkok között lévő átlók egyenlő hosszúságúak legyenek. Így tudjuk biztosítani a tökéletes alapot, aminél az oldalfalak merőlegesek egymásra és nincs torzulás.

mobilgarazs_alap_atlo

A legjobb megoldás mobilgarázs alapra azonban az egybefüggő, öntött betonalap.

A betonalap: 15 cm vastag beton + 15 cm sóderágy, vagy zúzott kő ágy. A beton érjen túl kb. 10-10 cm-rel a garázs minden oldalán.

+1. titok: Nagyon fontos, hogy a garázs alatti alap megfelelően erős és stabil legyen!

Ha még vannak kérdései, hívjon minket:  tel. 70/ 251-96-98!

Remélem, hasznosnak találták a fenti információkat.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel is!

Pinterest
Facebook
Email