Kétszárnyú garázskapu mérete

kétszárnyú kapu

A mobilgarázs többféle garázskapuval is rendelhető. A leggyakoribb és egyben a legegyszerűbb szerkezet: a kétszárnyú garázskapu. Ennek mérete általában a garázshoz igazodik. Mivel két irányba nyílik, így nagy helyre van szükség a garázs előtt. Ezeket a típusú kapukat főleg raktárépületekbe, tárolóhelyiségekbe, lemezgarázsokba szokták tenni. Egyszerű szerkezete van, a jobb oldali szárnyban van a nyitó-záró szerkezet, a bal oldali kapuszárny pedig fent és lent is riglivel rögzíthető.

Kétszárnyú garázskapu szélessége

A szélességét egyrészt a garázs szélessége korlátozza, másrészt pedig a sarokpántok, amik csökkentik a hasznos bejárati szélességet.

Például egy 3 m széles garázs esetén a kétszárnyú kapu hasznos bejárati szélessége 2,9 m. Nagyobb garázs vásárlásakor (pl. 4 m széles garázsnál) már gondolkodhatunk szélesebb kapuban is.

Kétszárnyú garázskapu magassága

Itt a garázs magassága a korlátozó tényező. Egy átlagos mobilgarázs magassága 2,13 m. Ebből a hasznos bejárati magasság 2 m lesz egy kétszárnyú kapu választása esetén. Természetesen kérhető ennél nagyobb épület is. Ez a viszonyítás, ehhez kell számolni azt, hogy mennyi emelést szeretnénk.

kétszárnyú kapu 2

Mobilgarázs megrendelése előtt mindenképp érdemes jól lemérni az autónkat, hogy ne érjen minket meglepetés, miután elkészült. A garázskapunál végig kell gondolni, be fog-e férni az autónk. Az is jusson eszünkbe, ha esetleg tetőcsomagtartót teszünk a kocsira, vagy nagyon magas az antennája. Vajon úgy is be fog férni?

A szélesség akkor szokott gondot okozni, ha csak 5 m széles területünk van, ahova kérjük a mobilgarázst. Ha ebbe a szélességbe szeretnénk 2 kaput is, akkor egy kapura csak 2,4 m hasznos bejárat jut. Ennyi elég lesz vajon? Nem fog letörni az autóról egyik tükör sem?

Jól végig kell gondolni, és le kell mérni mind az autót, mind a rendelkezésre álló helyet. A megrendelés csak utána jöhet.

Ha még vannak kérdései, hívjon minket:  tel. 70/ 251-96-98!

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel is!

Pinterest
Facebook
Email