Billenő garázskapu mérete

billenő garázskapu

Mekkora egy billenő garázskapu mérete a mobilgarázsban? Ez egy olyan kérdés, amit sajnos elfelejtenek feltenni az emberek. Sokan azt gondolják, hogy a garázs szélessége és magassága teljes egészében nyitható lesz. Ez azonban nem igaz. Ahogy azt korábban már a kétszárnyú kapu esetén is megírtam, számolni kell mindenképp a sarokvassal!

A billenő garázskapu felfelé nyílik, melyet rugók tesznek könnyen nyithatóvá-zárhatóvá. Zárszerkezete: biztonsági zár és forgókilincs.

billenőkapu

Billenő garázskapu szélessége

A szélességét egyrészt a garázs szélessége korlátozza, másrészt pedig a sínek, amikben fut a garázskapu felnyitáskor, illetve bezáráskor. Ezek pedig csökkentik a hasznos bejárati szélességet.

Például egy 3 m széles garázs esetén a billenőkapu hasznos bejárati szélessége 2,7 m. Nagyobb garázs vásárlásakor (pl. 4 m széles garázsnál) már gondolkodhatunk szélesebb kapuban is.

Billenő garázskapu magassága

Itt a garázs magassága a korlátozó tényező. Egy átlagos mobilgarázs magassága 2,13 m. A billenőkapunál a teljes magasságból le kell vonni a felső sín méretét, amibe belecsúszik a kapu felnyitáskor. Így a hasznos bejárati magasság 1,9 m lesz. Természetesen kérhető ennél magasabb épület is. Ez a viszonyítás, ehhez kell számolni azt, hogy mennyi emelést szeretnénk.

Mobilgarázs megrendelése előtt mindenképp érdemes jól lemérni az autónkat, hogy ne érjen minket meglepetés, miután elkészült a garázs. A garázskapunál végig kell gondolni, be fog-e férni az autónk. Az is jusson eszünkbe, ha esetleg tetőcsomagtartót teszünk a kocsira, vagy nagyon magas az antennája. Vajon úgy is be fog férni?

A szélesség akkor szokott gondot okozni, ha csak 5 m széles területünk van, ahova kérjük a mobilgarázst. Ha ebbe a szélességbe szeretnénk 2 kaput is, akkor egy kapura csak 2,2 m hasznos bejárat jut. Ennyi elég lesz vajon? Nem fog letörni az autóról egyik tükör sem?

Jól végig kell gondolni, és le kell mérni mind az autót, mind a rendelkezésre álló helyet. A megrendelés csak utána jöhet.

Ha még vannak kérdései, hívjon minket:  tel. 70/ 251-96-98!

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel is!

Pinterest
Facebook
Email